Surekli Emmek Isteyen Bebekleri Anlama Klavuzu!

Bebek bu elbete emecek ama fazlasının da bir anlamı var yahu! Bebeğiniz ne diyor öğrenin!

Posted  24,185 *** ***  4 Years
Image

"Bebeğim Sürekli Emmek İstiyor " Diyenlere

Bebek sahibi olmak için siz de çok uğraşmış olabilirsiniz. Belki de uğraşmamışsınızdır ya da istem dışı olmuştur…. Birçok seçenek oluşabilir böyle. Her nasıl olduysa olsun, bebeklerinizin sağlığına çok fazla önem veriyorsunuz ve onlarda meydana gelen herhangi bir farklılıkta endişelenebiliyorsunuz ki bu gayet normal bir durum. Problem gibi görünen ve anneleri endişelendiren durumlardan birisi de bebeğin sürekli emmek istiyor olmasıdır. Bunun birçok farklı nedeni olabilir. Sizleri bu konuda biraz bilgilendirmek amacıyla bu yazıya giriştim.

Bebeğiniz Neden Sürekli Emmek İstiyor Olabilir?

Özellikle yeni doğan bebeklerde görülen sürekli emme isteği, anne karnından gelen bir alışkanlıktır aslında. Uzmanlara göre, bebeklerin ne kadar emeceğine ve ne zaman emmek istediğine bebeğin kendisinin karar vermesi çok daha uygun ve sağlıklı olacaktır. Yani demek istediğim şu ki, bebek ne zaman isterse o zaman emmeli. Zorla memeyi ağzına vermenin bir anlamı yok. Emmek istemiyorsa emmez! Bir de her bebeğin emme hızı da farklılık gösterir. Bazı bebekler çok yavaş emer bazıları ise çok hızlı emer. Bu sebeple kimi emme süresi 5-10 dakika olurken kimi emme süresi yarım saat hatta bir saat bile olabilir. Ağzında memenin varlığı her zaman emmek istediği ya da emiyor anlamına gelmez.

     Bebek istediği zaman emecektir evet ama bir yandan bu kadar çok emmek istemesi farklı anlamlar da verebiliyor. Yani bebeğiniz konuşmadan da size bir problemi olduğunu söyleyebilir. Bu kadar çok emmek istemesi bir sağlık problemi de var demek olabilir. Bu durumun ne olduğu anlamanın en net ve kesin yolu, bebeğin emme işlemleri sonrasındaki hareket ve davranışlarıdır. Bir de psikolojik olarak bakıldığında bebeğin sürekli emmek istemesi anneden ayrılmak istememesinin bir belirtisi de olabilir. 2 yıl kadar bebek anneyi emer. Bu kadar çok emme süresi sebebiyle, anneye bir bağlantı noktası olarak görebilir ve bu nedenle de ayrılmak istemeyebilir. İşte, olası sebepler!

  • Fiziksel Açlık

     Bebeklerin sık sık emmek istemesinin en temel sebebi fiziksel açlıktır. Fiziksel açlık denilen şeyin sebebi de doğumdan sonraki ilk zamanlarda bebeğin midesi çok küçüktür. Bu nedenle de anne sütü hızlıca sindirilir. Bu da kısa sürede açlığı meydana getirir. Bu zamanlarda minik bebeğinizi sık sık emzirmeniz gerekebilir. E bu cümlede anlatılan ile de yeni doğan bebeklerin emzirilme süreleri nasıl olmalıdır gibi bir sorunun da cevabı aslında verilmiş olur. Anne sütünün sindirimi kolay olacağından 1-2 saatlik periyotlarla bebekler acıkabilmektedir. Yanı kısacası, yeni doğmuş olan bebeklerin emzirilme sıklıkları 2 saatte bir olmaktadır. 2 saati geçebilir bu süre ama asla 3 saati geçmemelidir. Hem bebeğinizi huzursuz eder hem de onu sıkabilir ve emmekten soğutabilirsiniz. Bu durumu kontrol altına almayıp, yıllar sonra çocuğunuz büyüdüğünde, yok sen az emdin, yok sen hemen bıraktın gibi şeyleri anlatıp şirinlik yapmaya çalışmayın. Anne sütü önemlidir, her açıdan önemlidir hem de!

  • Anne Sütü İçeriği Bebeğe Yeterli Gelmeyebilir

     Bebekler sürekli emiyor ama doymuyor mu gibi bir düşünce kafanızda oluşabilir. Şöyle bir durum var ki, bebek ne kadar emerse emsin, anne sütü bebeğe yeterli gelemeyebiliyor. Normal şartlarda anne vücudu, bebeğin yetecek kadar süt üretebilecek bir potansiyele sahiptir. Psikolojik problemler ya da normal hatalıklar, hormon dengesini bozacağı için süt üretimini azaltabilmektedir. Bebeklerin yanlış pozisyonlarda emzirilmesi bile onların yeteri kadar su almamasına neden olabilir. Eğer doğru açıda tutulmazlarsa, eme dürtüsü oluşamaz ve bu da eksikliklere sebep olabilir. Yani emzirme pozisyonu da doğru açıyla ayarlanmalıdır. Bebeklerin ne kadar kilo aldığını ne kadar büyüdüğünü vs. her birini kontrol ederek ve düzenli ölçümlerle, anne sütünün ne düzeyde yeterli geldiğini de anlayabilirsiniz.

  • Kolik

     Bebek sürekli emmek istiyor ve hatta canınızı yakacak kadar şiddetli derecede emmeye çalışıyorsa eğer bu duruma sebep olan şey kolik olabilir. Bu durumun varlığında bir de sürekli olarak ağlama krizleri de meydana çıkmaktadır. Memeyi bir an önce bırakma isteği duyar ve boş havayı içine çekip, sıkça gazı oluşabilir. Bunlara bir de huysuzluk eşlik edince, kolik kaçınılmaz bir problem olabiliyor. Emme krizleri geçiren minik bebeğinize müzikler eşliğinde de emzirme uygulayabilirsiniz. Bütün bu belirtiler gaz belirtileri de olabiliyor. Bebekte gaz varlığında da bu durumlar meydana çıkabiliyor. Gaz yanı sıra, reflü varlığında da aynı belirtiler meydana geliyor. Ama reflüde bütün bunlara ek olarak, kanlı dışkı ya da ağızdan kanama gibi durumlar oluşabiliyor.

" Bunlar olası sebeplerdir ve sizin bebeğiniz için geçerli olmayabilir. Bu nedenle mutlaka doktor kontrolüne başvurmayı ihmal etmeyin."


Your reaction?

6
LOL
2
LOVED
3
PURE
7
AW
1
FUNNY
3
BAD!
3
EEW
5
OMG!
6
ANGRY
0 Comments